Dutch Society of Musculoskeletal Medicine

De Certificaat opleiding werd door het accreditatiebureau van de KNMG in 2016 geaccrediteerd met als extra opmerking

 

“de scholing is zeer degelijk van opzet en van hoge kwaliteit, en de inhoud

grotendeels volgens algemeen aanvaarde principes.

Hiermee is de scholing een nuttige aanvulling voor alle artsen die veel

met musculoskeletale problematiek te maken hebben”

 

In april 2019 werd het programma voor het Diploma MG (30 ECTS) van de European Scientific Society of Manual Medicine (ESSOMM) erkend door de European Union of Medical Specialists (UEMS) als “additional competence”

De UEMS hanteert ten algemene voor de Postgraduate Medical Training het Certificaat-Diploma-MasterSc model conform het Bologna accoord. Van de docenten MG wordt verwacht dat zij hun Master Sc MG (in totaal 60 ECTS inclusief de Certificaat-Diploma opleiding) behalen

 

Sinds 2016 hebben 7 collega’s uit het musculoskeletale veld in Nederland hun Master of Science MT, uitstroomrichting Musculoskeletale Geneeskunde bij de Vrije Universiteit Brussel (VUB) behaald. In de afgelopen jaren ontvingen 10 studenten een Certificaat en in 2019 behaalden 2 sportartsen en 1 huisarts hun Diploma.

 

Voor het studiejaar 2019-2020 hebben zich gezien de bijzondere omstandigheden geen nieuwe studenten gemeld. Tegelijkertijd wordt deze tijd benut om de opleiding conform de eisen van de ESSOMM in een ander jasje te steken, waardoor de studie nog aantrekkelijker wordt.
Klik voor nadere informatie betreffende de opleiding naar Brochure onder Documenten


.


© Dutch Society of Musculoskeletal Medicine 2020